Här är roligt vill jag lova fastän lite svårt att sova.

Natten mellan måndag och tisdag spenderade jag hos mina favorittjejer. Vi åt pannkakor, hade det good times så att säga, och eftersom det var måndag var det också min tur att vloga på yourdailyturtle. Poängen med den här kanalen är att vi ska lära känna varandra lite bättre, och utveckla oss som sociala individer. Japp, ni kan ju kika om ni vill. Kram och puss och hjärtligt tacksen nu ska vi ut och bränna grannbaracken.

Hands down. I am too proud for love.

Idag gjorde jag och Daniel riktigt finfrukost, då det kom upp ett magnifikt recept i sidebaren här på blogg.se. Receptet kommer härifrån och det var makalöst smarrigt. Vi åt även hemgjorda scones, chokladfudge-brownies och drack pannkakste. Helt okej lördagsmorgon.

I shut the world outside until the lights come on.

Denna tisdagkväll ska jag tillägna min mattebok. Hjälteanalysen och den argumenterande texten är färdig och inskickad. Nästa vecka har jag matteprov om kvadratrötter och ekvationer, och efter det väntar ett historiaprov om industrialismen. Semlor och musik håller mig uppe. Semlor får ni stå för själva, men jag kan ge er en spellista med bra musik som jag spelar i mina öron dygnet runt. Klicka här och ha sedan en asbra tisdagskväll.

Din röst är så ärlig och vacker, den ger mitt glömda hjärta hopp.

Där jag bor finns ett café som hetter Lilla maräng. År 2010 fick de ett pris för att ha Sveriges bästa semla. Vi antog att de hade kvar samma recept nu som då, så vi gick dit för att se om det kunde stämma. Och de var fantastiskt goda.
Hela morgonen var väldigt mysig.

P3 Guld.

Ikväll klockan 21.00 börjar P3 Guld, och här nedan har jag skrivit ner vilka jag tycker förtjänar priserna, minus rock/metal och hiphop/soul. För där har jag faktiskt ingenting att uttala mig om. Och har ni som jag igen tv så livestreamas programmet på Svtplay. Hursomhelst: Skriv gärna vem ni hade röstat på!

ÅRETS DANS
Avicii
Axel Boman
Jonsson/Alter
L-Wiz
Rebecca & Fiona

ÅRETS POP
jj
Jonathan Johansson
Anna Järvinen
The sound of arrows
Syket

ÅRETS LÅT
Call my name - Tove Styrke
Jag kommer - Veronica Maggio
Levels - Avicii
Resten av ditt liv - Timbuktu
Vart jag mig i världen vänder - Den svenska björnstammen

GULDMICKEN
Daniel Adams-Ray
Graveyard
Melissa Horn
Kapten Röd
Veronica Maggio

ÅRETS NYKOMLING
Avicii
Newkid
Niki & the dove
Rebecca & Fiona
Den svenska bjönstammen

ÅRETS GRUPP
Deportees
In flames
Movits!
Rebecca & Fiona
Those dancing days

ÅRETS ARTIST
Melissa Horn
Kapten Röd
Lykke Li
Veronica Maggio
Timbuktu

But she falls short and the night explodes in laughter.

Nu har jag listat sex stycken musikvideor som jag definitivt tycker är värda att se. Om ni vill får ni jättegärna tipsa om någon annan video som ni tycker är bra. Jag tycker att musikvideor har en vana att vara så himla mysiga och verkligen förstärka låten. Några av de nedan är inte ens nya, det är bara såna som jag tycker väldigt mycket om.

1. För djupare motiveringar, bläddra neråt. Allt jag kan säga om den här är att den är fin.

2. Levels är en av få låtar som får mig att vilja börja dansa, var jag än är. Jag känner mig lite som sjukhuspersonalen i den här videon. Så himla knäpp. Så himla skön.

3. Jag har fortfarande inte kommit fram till vad det är som gör den så fin. Men det är just det den är. Fin och otroligt speciell. Plus att de ler så mysigt.

4. Den är väldigt speciell. Salem al Fakir är med i den vilket ger den ungefär tusen poäng. Hela videon är så vacker. Borsett från Peter Jöbacks hår, och vad gör de egentligen i vattnet?

5. Rebecca & Fiona är bara så himla charmiga. Videon är makalöst snygg.


6. Framför allt tror jag att det är låten som fångar mig här. Men videon är också väldigt vacker, och lite mystisk.

I spent my time watchin' the spaces that have grown between us.

Jag slutade skolan lite tidigare idag, efter att ha haft friuftsliv på idrotten då vi den här gången provade att tända eld och jag och Teemu ägde sönder på det, så när jag kom hem var det fortfarande ljust ute. Så då passade jag på att springa lite. Det blev lite mer än en mil och nu känner jag mig fit for fight för livet.
Sen var det slut på det nyttiga. Så medan alla andra lägger upp bilder på nyttiga fruktsallader de äter så lägger jag upp chips och ferraribilar. Och lite Cougar town på det. Helt klart en värd fredag.

För övrigt, dagens sönderspelade låt: Keep your head up - Ben Howard. Lyssnalyssnalyssnalyssna.
Jag tror att jag klassar refrängen som den mest catcy någonsin.

Acne aw2011/ss2012.

Jag är ganska säker på att Acne är en av mina absoluta favoriter. Näst efter Nakkna självklart. För övrigt så ska den beiga, enarmade polon befinna sig i min garderob inom kort. Vilket av dessa plagg tycker ni var snyggast?

Stockholm ligger öde och världen håller andan.

Idag hittade jag den här tröjan långt inne i min garderob. Den köpte jag på JC för ett år sedan ungefär, och nu har jag tilldelat den en plats på prispallen bland mina favoritplagg. Man känner sig så fin i den, och det bästa är att man kan ha plagg både över och under den. Men idag hade jag den dock som den är.

Vattnet kokar, klockan tickar sakta och jag undrar.

Här nedan kommer lite mobilbilder ifrån en helt enkelt fantastisk dag.
Den började med att jag och Daniel gick ut på en långpromenad. Närmare bestämt en mil. 
När vi kom hem gjorde vi hamburgare.
Och eftersom jag har sett klart alla Vänner-säsonger så har vi nu börjat kolla på Joey istället!
Nu sitter vi och äter godis och spelar monopol. Världens bästa söndag, och imorgon ska jag vloga på yourdailyturtle. Vad har ni gjort idag?

Om världens bästa tv-serie.

I somras började jag följa en ny tv-serie. Den här serien har jag sett några avsnitt ur lite närsomhelst då den har gått på tv i hela mitt liv. Men det var inte förrän i somras som jag såg ett avsnitt ur den sjunde säsongen, som jag insåg hur fantastisk den här serien egentligen är. Jag köpte första säsongen när jag strosade runt i Göteborg tillsammans med min lillasyster. När vi kom hem satte vi på den det första vi gjorde, och vi föll båda för den. Igår, såg jag klart på det allra sista avsnittet av den tionde och sista säsongen. Jag har sett många serier, men ingen som jag blev såpass ledsen över när den var slut. Vänner är en otroligt mysig och helt enkelt genial serie och ni får tycka att jag är töntig och dum i huvudet, för isåfall är jag det. Men Vänner är så himla bra.


I am anyone you want me to be.

Jag tänkte visa lite nya kläder jag har införskaffat det senaste. Eftersom jag är fattig och inte har några större inkomster handlar jag inte i de allra dyraste affärerna precis, men det betyder verkligen inte att man inte kan fynda fantastiska plagg!
En rutig flanellskjorta som jag fick av mamma. En otroligt mysig, blå kofta och en olivgrön piké från Furubergs, och en bunt färgglada strumpor ifrån Lager 157.
En gul tröja ifrån H&M, där också den fagra kavajen kommer ifrån som jag invigde på nyårsafton. På nedre raden finns en svart, lång tröja (perfekt för vårdagar i parker) som glittrar lite i solen, och en röd/orange skönhet. Båda från Weekday.
Tre jackor: En lite elegantare rock från Ben Sherman, en marinblå med de finaste knapparna frå H&M, och sist en rutig från Weekday.
De här två halsbanden köpte jag häromdagen. Det till vänster är från Monki, och det högra är från JC.
Sist men sannerligen inte minst, två par skor. De till vänster är precis nya, men jag fyndade dem på H&M för tvåhundra kronor. De till höger kommer från Blundstone, och som ni ser har jag använt dem en hel del. Kan vara mina nya favoritskor.

Kanske att jag somnar om jag lägger mig och blundar.

tröja Weekday skjorta Lager 157 byxor Cheap monday armband JC halsband Monki klocka Nextime
Nu drar jag till finaste Linnéa.


Ur en klar himmel faller bomben ner.

Idag var jag och min familj ute på långpromenad. Närmare bestämt en tre timmar lång promenad. Vi hade med oss glögg och pepparkakor så läget var helt ok. Allting var så fantastiskt vackert ute så jag var helt enkelt tvungen att ta kort på precis allt. Jag funderar allvarligt på att börja läsa Foto. Jag har nämligen 200 poäng att lägga på valfria kurser nu på gymnasiet, och fotokursen är 100 poäng. Jag älskar att fotografera, nästa steg är bara att bli bra på det.

Då och nu och förr och sen, det gör mig helt förvirrad.

När jag för några dagar sedan sammanfattade mitt 2011, så hade jag inte med en enda bild från en av de helt klart ljusare och bättre händelserna under året. Nämligen när jag, Julia och Malin åkte till Hannas sommarstuga i Varberg där vi under några dagar spenderade tiden med att fika, skratta, spela monopol, bygga försvarsmurar, posa med glassgubben, vara snygga, kasta sten, baka kladdkaka, vara snygga, spela spel på Julias iPhone, ta fina bilder, vara snygga och helt enkelt ha världens bästa tid. Bilderna har Malin tagit och att göra kollage-skickligheterna står jag för.

Oskar och den välsmakande sanningen.

Jag är verkligen ingen typisk fikamänniska. Men när det kommer till denna skandinaviska tradition så faller jag som en knäsvag prinsessa inför det beundransvärda uppenbarandet av den ståtliga prinsen som ska rädda dem från all onska. = Jag älskar semlor.
Igår invigde jag årets första semla, eftersom jag nu är och hälsar på i min hemstad där världens godaste semlor håller hus. Kommer ni ihåg att jag har pratat om ett café som heter Torgstallet? Det är där. På Torgstallet serveras det fantastiska hembakade bröd med en otroligt välsmakande mandelmassa och en grädde som till skillnad från alla andra caféer inte smakar som om den har stått i ett kylskåp i en vecka. Torgstallets semlor ska det vara. Eller hemgjorda, men i det här fallet är det nästan samma sak.
Summan av kardemumman: Semlor är gott och jag har planerat att gå upp några kilo den resterande vintern, fett värt.
Okej inte riktigt men ni förstår vad jag menar.

[2/] Oskar's second out!

Som jag sa för någon dag sen har jag börjat vloga på en ny kanal tillsammans med sex andra förträffliga vänner. Det här är min första film (jag lovar att jag ska försöka prata långsammare) i min nya karriär som måndag på Your daily turtle. Enjoy (och SUBSCRIBE & DFTBA)!

tjugohundraelva.

Jag antar att det egentligen är så varje år, men när jag tänker på 2011 så känns det som om det året har gått så himla fort. Men nu när jag tittar tillbaka på året så har det varit så fruktansvärt långt. Det har hänt ett oändligt antal saker, och jag har vuxit så otroligt mycket.
2011 började med att Daniel flyttade till Stockholm, och jag åkte upp och ner hela vintern, våren och sommaren innan jag flyttade själv. 2011 har jag kommit nära så otroligt många fina människor som jag har försökt träffa så mycket som möjligt. Jag har gått på en massa konserter och fikat kanske lite för mycket. Jag har rest, pussats, kramats, sjungt, bakat och partat hela året och sanningen är nog att 2011 har varit bästa året på länge.

Yourdailyturtle.

Hela 2012 kommer ni att kunna följa mig, Låjs, Sarah, Kajsa, Karin, Hannan och Hannah på youtube, i en ny kanal som heter Yourdailyturtle. Vi kommer att vloga var sin dag hela året, och jag kommer att vloga varje måndag. För att komma till vår kanal kan ni trycka här. (SUBSCRIBE & DFTBA)