But I've heard one of you and I'm gonna make your head burn.

Jag och mina vänner Linnéa, Hanna, Malin1 och Malin2 skulle inviga det nya caféet.
Jag drack chai latte med smak av mango. Oj så gott. Rabarberpaj med blåbär också, för övrigt.
Glada klubben var där.
När vi hade fikat färdigt kom de ut med nybakade kanelbullar, självklart kunde vi inte stå emot den mäktiga viljan att smaka.
Dit har vi inte gått för sista gången. Omnomnom!

Det verkar som hon överlevt sen sist jag såg henne.

Recept

En av världens enklaste och godaste bakverk. 2½ dl vetemjöl, 2½ dl socker och 2½ dl vispgrädde tillsammans med två bananer och ungefär en halv decilitet kokos. Jag hade dock ingen grädde så jag tog vaniljyoghurt istället och det blev minst lika gott. Låt den stå i ugnen på 200 grader i 50 minuter och toppa sedan med lite mer kokos och riven choklad. Servera med turkisk yoghurt blandat med vaniljsocker som har stått i kylskåpet ett tag.

Studenten 2011.


Alla treor tog studenten i Ulricehamn i fredags. Det var så himla fint och allt kändes så himla lyckligt.
En i Natur Samhäll hade brutit sitt ben någon vecka innan studenten. Hon hade gips och kryckor. Det finaste var när hennes klass sprang ut och alla hade kryckor som de dansade med. Så himla fina kompisar.
Jag tänkte att alla kommer få så himla många gosedjur och nallar. Så jag köpte en Ben&Jerrys som jag hängde runt Emelies hals. Hon blev jätteglad och hon är så fin.
Världens bästa Sarah var en av dem som tog studenten. Vi åkte till henne efteråt och åt god mat osv innan vi åkte vidare..
.. till underbara Angelika där vi åt mer mat och firade med..
.. livsmusik som jag och Sofia stod för. Vi hade gjort ett potpuri med låtar som Du är allt, En helt ny värld, Känn en doft av kärleken och I will always love you. Mycket fagert.
Sen åkte vi tillbaka till Sarah där vi stannade tills halv fem, även om hon inte var där utan på studenfest på hotellet.

I hope life treats you kind and I hope you've all you dreamed of.

Jag hackade potatis i kuber och stekte tillsammans med lök, salt, peppar och rosmarin. Kycklingen stekte jag och lät den sedan puttra i turkisk yogurt och rosmarin. Mums!
Turkisk yoghurt är förresten min favoritingrediens. Man kan ha det till allt och jag har det till precis allt.

Studenternas bal 2011.



Berättelsen om när 9A fick sina klasströjor.

Det hela började med att den här killen tog med sig sin kamera.
Klassfoto försök 1 resulterade i, ja ni ser.
Sedan kollade vi på Sherlock Holmes (BRA FILM), den var bra tyckte Johanna.
Klassfoto försök 2 gick snäppet bättre. Ack så snygga
Min tröja är snygg.

There's only 1 thing 2 do. 3 words 4 you.

Lördagskväll med jordgubbar och Chapel Hill.

Veronica Maggio, 20 maj 2011.

Det var så äckligt mycket folk och det stod dagen efter på löpsedlarna att det var tusentals som inte kom in för att det var fullt inne på Liseberg.
Hursomhelst så åt vi mest glass uppe på Ben&Jerrys, vi såg knappt någonting ändå eftersom vi stod nästan precis längst bak. Men det är fint liv!

My hands they're strong, but my knees were far too weak.

Jag följde med Malin hem efter skolan. Vi drack te och hade mysiga timmen innan vi åkte till ungdomsgruppen där vi lekte Minuten. Väldigt roligt. Film från kvällen finns på min facebook. Links in the sidebar. För övrigt kan Malin vara en av de absolut bästa människorna jag vet.

Damn I need to trust that fucking truth.


Jag skulle behöva göra en lista på saker jag behöver göra innan skolan slutar (tre veckor jajamän), men för mitt eget bästa så ska jag inte göra det. Det kommer förmodligen sluta med att jag ligger i min säng och gråter. Ungefär.
Hursomhelst skriver jag mitt sista prov imorgon (kemi, varför VARFÖR?!) vilket känns sjukt bra. Då har jag nästan skolarbetet ur vägen och kan fokusera mer på avslutningsmiddagen som jag planerar. Det går dock inte lika enkelt som jag trodde att planera avslutningen eftersom vi inte har särskillt samarbetsvilliga rektorer, vilket har lett till en hel del bistra miner (ni ska bara veta hur mycket jag underdriver) hos mig idag.

Nu ser jag dock framåt och positivt. I väntan på att detta eländiga regn ska försvinna, att jag ska få min klasströja, att Daniel ska komma, att jag ska sluta högstadiet och att jag ska leva lycklig i alla mina dagar.

Baby trashes bar in Las Palmas.

Ni som inte sett den här gör det nu. Vi såg på den på bildlektionen idag. Videokonst till tvåhundra procent.

Allén är inte så dålig ändå när du går bredvid.






Fem dagar kvar.

Moneybrother, 13 maj 2011.

Han är inte bara väldigt snygg, han spelar fantastiskt och sjunger som en gud ungefär. Min kamera fick jättedåliga bilder så de här kommer från Hanna.
Ett hjärta till honom.

Såhär spenderade jag min fredagkväll:

En konsert ut Monster Ball-turnén visades på Svt så jag kollade självklart (gud vad fantastisk hon egentligen är) samtidigt som jag njöt av mina två godisfavoriter.

Storstaden vaknar snart. Du är trött inuti.

Idag var jag och min fina vän Hanna på Liseberg och såg Moneybrother. Lägger förmodligen upp bilder imorgon. Tills vidare får ni njuta av den här vackra utsikten där jag bär min snygga arméjacka från Lauth som jag alltså hade på mig under äventyret.

På hemvägen stannade vi i Borås och köpte godis (läs: ferraribilar). Omnomnom.

Du är det finaste jag vet när allt annat här är falskt och fel.

Jag har en kille i mitt liv som enligt min åsikt är världens finaste. Om en vecka kommer han äntligen hit. Det är dock alldeles för länge eftersom jag har väntat i tre veckor nu. Inte helt okej. Men han kommer, äntligen. Fan jag älskar dig.

Gamla diabilder som pappa skannat in.

Collide (acoustic version) - Howie Day
Blandade bilder från väldigt, väldigt lång tid sedan. Och svaret är ja, jag är den otroligt charmiga pojken med blommor i håret och sked i munnen.

Kan inte tänka, jag står bara här och ler.

I onsdags var jag hos den här snyggingen.
Vi skrattade åt dåliga kärlekscitat...
.. och jag tuperade Julias lugg. <3
Sen tog jag kort på hennes fina vägg och
efter det fick jag äntligen mitt efterlängtade te.
Sedan gick vi till Ungdomsgruppen och åt isrealisk mat. Nomnom!

Kullaberg, 9 maj 2011.

Här börjar alltså min resa till Kullaberg tillsammans med min klass, 9A, i sällskap med 8E.
Jag gick upp klockan 05.02 och tänkte att jag hade ungefär all tid i världen, så jag bakade en kaka. När jag skulle stoppa in den i ugnen insåg jag att klockan var 05.34. Jag hade alltså 26 minuter på mig att packa färdigt väskan, göra mig iordning och ta ut kakan ur ugnen. Stressigt liv. Jag åkte hemifrån 06.05 och kom då lagom i tid. 06.30 avgick bussen och 50 elever såg fram emot en tre timmars lång resa mot Skåne.

Vi började vår vandring upp för Kullaberg. Varmt? Svar ja. 23 grader och bergsklättring är ingen bra kombination.
Vi gjorde ett stopp vid Kullens Fyr. Kanske det tråkigaste stoppet, även om utsikten var helt fantastisk mellan Sverige och Dannmark som skymtas i fjärran.
Det här var ganska roligt.
Vi kom till Josefinelust som kan vara en av de absolut vackraste platserna jag någonsin varit på. Vyerna var underbara och stenarna var perfekt formade så att man kunde ligga på dem och sola, haha. Några fick för sig att bada. Det var kanske en mindre bra idé. Det fanns även lite grottor och sådant som självklart måste undersökas.
Det här var det värsta som hände under hela dagen. Min mobil anslöt sig till Danmarks nät så jag kunde inte smsa på ungefär en hel timme. -död-
Sista stoppet innan vi åkte till Helsingborg där vi hade lite fritid, var Nimis. Ett konstverk av Lars Vilks. Helt fantastiskt. Helt fantastiskt.
På hemresan tittade alla på Bröllopsfotografen, jag hittade funktioner på min kamera och Anni målade en dansade flugsvamp.
Ni som inte varit på Kullaberg, åk dit. Njut av utsikterna och naturen. Så himla fantastisk dag.

När paniken bryter ut ler du svagt och viskar till mig.

Jag älskar att baka med bär och frukt i som gör att bakverket får en jätteintensiv, onormal färg. I det här fallet, blåbär.
Även banan och kokos som inte var det minsta fel.
Den här gick jag upp och bakade klockan 05.02.

Vårtalet 2011.


I fredags hade vi valborgsmässofirande på skolan. Jag och Linnéa läste upp det årliga vårtalet.

Jag går dit det lyser. Jag är mörk inuti.

Idag såg jag ut ungefär såhär, med en jeansväst jag fått av farfar, jacka och tröja från Lager 157 och byxor från Vero Moda. Skorna är från Scorett.

Jag är även gjort nationella b-delen i matte. B1 var precis i min stil, B2 var mindre min stil. Men det blir nog bra.

Hate to the world.

I fredags var jag och köpte en försenad födelsedagspresent till min syster. När hon vid kassan skulle välja inslagspapper vände hon sig om och frågade mig
- Är det till en kille eller en tjej?
Jag svarade att det var till en tjej. Hon sa
- Bra, då kan jag ta lite blommigt papper.
Jag blev mållös. Stirrade på henne och sa sen
- Eh, vad fan spelar det för roll?

Nu ska jag ta en sista kopp te för ikväll och hata världens människor.

Something ain't right.

Jag tänker avsluta kvällen med att kolla på alldeles för mycket Scrubs och dricka chai te ur en av de jättesöta kopparna som jag och Maja köpte i fredags från Lasse Åberg.

We could have had it all.

Det var när jag skulle leta efter min svarta hoodtröja och jag började leta på golvet istället för i garderoben som jag insåg, att jag måste städa.
Efter:
Nu har jag dammsugat och alla kläder hänger på sin plats i garderoben.

Why do you do this to me?

Jag hade en väldigt lugn men ack så fin Valborg. Min familj + Lindqvist och Spetz åt på Coco Thai här i den lilla staden.
Efter det åkte vi hem till Lindqvist där vi åt glass och tittade på Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1. <3